HG Budvanska rivijera traži rentu za Sveti Stefan

Bez autora
Jul 24 2011

Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ zatražila je od kompanije „Adriatik properties“ da u roku od osam dana isplati dug od 772 hiljade eura za zakupninu hotela „Sveti Stefan“, „Kraljičina plaža“ i „Miločer“ i neplaćenih poreza. Budvanska kompanija je najavila da će u slučaju neplaćanja potraživanja od zakupca tri elitna crnogorska hotela pokrenuti postupak pred nadležnim sudom i o tome obavijestila ministra turizma Predraga Sekulića. Ukoliko pitanje plaćanja zakupnine i ostalih potraživanja ne bude blagovremeno riješeno, Budvanska rivijera će preispitati ugovor o izdavanju u zakup hotela Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža. Postoje dugovanja Adriatika, ali se u Budvi nadaju da će potraživanja u predviđenom roku, a u skladu sa ugovorom biti regulisana. Potvrda dugovanja stigla je i iz kompanije Viktora Restisa, koja je saopštila da je do zastoja došlo zbog blokade rekonstrukcije jednog dijela Svetog Stefana i najavila pregovore o umanjenju duga Budvanskoj rivijeri.

HG Budvanska rivijera traži rentu za Sveti StefanHotelska grupa „Budvanska rivijera“ zatražila je od kompanije „Adriatik properties“ da u roku od osam dana isplati dug od 772 hiljade eura za zakupninu hotela „Sveti Stefan“, „Kraljičina plaža“ i „Miločer“ i neplaćenih poreza.

Budvanska kompanija je najavila da će u slučaju neplaćanja potraživanja od zakupca tri elitna crnogorska hotela pokrenuti postupak pred nadležnim sudom i o tome obavijestila ministra turizma Predraga Sekulića.

Ukoliko pitanje plaćanja zakupnine i ostalih potraživanja ne bude blagovremeno riješeno, Budvanska rivijera će preispitati ugovor o izdavanju u zakup hotela Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža, najavili su iz budvanske kompanije.

Portparol Budvanske rivijere Vesna Lagator izjavila je da je tačno da postoje dugovanja Adriatika, ali da se u Budvi nadaju da će potraživanja u predviđenom roku, a u skladu sa ugovorom biti regulisana.

Potvrda dugovanja stigla je i iz kompanije Viktora Restisa, koja je saopštila da je do zastoja došlo zbog blokade rekonstrukcije jednog dijela Svetog Stefana i najavila pregovore o umanjenju duga Budvanskoj rivijeri.

Elitni hotelski kompleks Sveti Stefan, koji obuhvata i hotele Miločer i Kraljičina plaža, izdat je prije četiri godine singapurskoj kompaniji Aman rizorts na 30 na godina. Zakup je prije dvije godine preuzela kompanija grčkog milijardera Viktora Restisa, kada se pokazalo da Aman nije u mogućnosti da završi rekonstrukciju Svetog Stefana u dogovornom roku i otvori ga za goste.

Grčka kompanija uspjela je da rekonstruiše veći dio Svetog Stefana, ali još nije blok 25 u kome se nalazi restoran, kockarnica i kuhinja.

Za rekonstrukciju čitavog kompleksa Sveti Stefan potrebno je oko 90 miliona eura, a grčka kompanije je za sada obezbijedila 37 od Evropske banke za obnovu i razvoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik